overlay

Ruimte, rust & vrijheid!

Ontspannende vakanties in het prachtige Noord-Hollandse Duinreservaat. Klein Hemelrijk, een oase van rust.

visual

Vrijblijvende informatie?

(0251) 292 931


Mongoolse Ger of yurt

Op “Klein Hemelrijk” te Heemskerk staan een aantal compleet ingerichte tenten.  De plaatsen zijn ruim 150 m² groot en liggend aan het aangrenzende Noord-Hollandse Duinreservaat. In het omliggende duingebied liggen diverse wandel -en fietsroutes, in het bijzonder de LAW 5-2/5-3 Hollands Kustpad en de LF1 Noordzee route. Het strand en de zee zijn een kwartiertje fietsen door het prachtige duingebied. Bij ons kan je genieten van de ruimte, rust en het natuurlijke karakter.

Voor u hebben we Ger tenten uit Mongolië te huur. De Ger is 6 meter rond en ingericht met originele Mongoolse meubelen en een houtkachel. De inrichting is voor 4 personen, 2 volwassenen en 2 kinderen. De bedden zijn voorzien van schoon beddengoed. Er is een kookeiland, koelkast, waterkoker en een koffiezetapparaat. Buiten staat een eigen picknick tafel en hangmat. Op 30 meter afstand is een was- douche- en toiletgebouw die aan alle eisen voldoet. De prijzen zijn inclusief schoonmaakkosten en een lakenpakket voor 4 personen. Exclusief toeristenbelasting.

Week: € 535,00, extra persoon € 105,00
Weekend: € 325,00 (vrijdag t/m maandag), extra persoon € 60,00
Midweek: € 325,00 (maandag t/m vrijdag), extra persoon € 60,00

Reserveren in het hoogseizoen alleen van zaterdag tot zaterdag.

Heemskerk, 5 april 2007

De gertent is een grote, ronde witte vilten tent, die uit Mongolië komt. De binnenwand bestaat uit een rijk beschilderd houten hekwerk. In het midden staat een rechtopstaande paal, waaraan een aantal beschilderde dakspanten bevestigd zijn. De gertent heeft in heel Mongolie dezelfde indeling. De deuropening is altijd op het zuiden gericht, daar dit de heilige windstreek is voor de Mongolen.

Mongolen zullen nooit op de rijkelijk beschilderde deur kloppen, maar men roept Nolhoi Knor om te vragen of ze binnen mogen komen. Mannen lopen zodra ze een gertent binnenkomen naar links (westen) om bescherming te krijgen van de god van de lucht Khoimor.De vrouwen gaan rechtsom de gertent in voor de gunsten van de bescherming van de zonnegod.

Door het vilt is de ger koel in de zomer en warm in de winter. De houtkachel neemt een centrale plaats in in de ger. De rook wordt via een stalen buis uit de ger geleid. In plaats van de steppe met yaks kijkt u hier uit over de heemskerker duinen met schotse hooglanders.